Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

22ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής

Ο διαγωνισμός διεξάγεται τόσο στα ΛΥΚΕΙΑ όσο και στα ΓΥΜΝΑΣΙΑ της χώρας, με διαφορετικά θέματα. Οι φάσεις θα είναι τρεις για τα ΓΥΜΝΑΣΙΑ και τέσσερις για τα ΛΥΚΕΙΑ. Ας σημειωθεί, όμως, ότι στις τέσσερις φάσεις του Λυκείου, εκτός από γνώσεις Αστρονομίας, απαιτούνται και στοιχειώδεις γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικής.Θέματα της 1ης και 2ης φάσης του διαγωνισμού θα βρείτε στη σελίδα μας "Διαγωνισμοί Μαθηματικών"

Η 3η φάση του διαγωνισμού, με το όνομα «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γ. Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) την Κυριακή, 12η Μαρτίου 2017 και ώρα 12 το μεσημέρι, με την απόλυτη ευθύνη της Επιτροπής του Διαγωνισμού της Εταιρείας. Τα έξοδα μετακίνησης προς και από τον Βόλο βαρύνουν αποκλειστικά τον διαγωνιζόμενο, δηλαδή χωρίς δαπάνη του Δημοσίου ή της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος.

Εκείνοι που θα πετύχουν και στην 3η φάση του διαγωνισμού θα αποτελούν τους νικητές του 22ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2017 και θα κληθούν να παραλάβουν, τα βραβεία και τους επαίνους τους, καθώς και τις τιμητικές διακρίσεις των σχολείων τους, σε ειδική πανηγυρική τελετή, που θα διοργανωθεί στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η 4η φάση του διαγωνισμού, με το όνομα «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 6 – 7 Μαΐου 2017. Η φάση αυτή αφορά όσα παιδιά του Λυκείου επιθυμούν να στελεχώσουν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής 2017. Η 11η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη εντός του 2017 (δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι ημερομηνίες). Στην φάση αυτή θα κληθούν οι 10 πρώτοι μαθητές Λυκείου της 3ης φάσης «ΙΠΠΑΡΧΟΣ». Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στον Βόλο. Τα έξοδα μετακίνησης προς και από τον Βόλο βαρύνουν αποκλειστικά τον διαγωνιζόμενο, δηλαδή χωρίς δαπάνη του Δημοσίου ή της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος.

Περισσότερες πληροφορίες: Εταιρεία Αστρονομίας και ΔιαστήματοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...