Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Μαθηματικός Διαγωνισμός "Βασίλης Ξανθόπουλος"

Από το 1992 διεξάγεται στο 1ο Λύκειο Δράμας διαγωνισμός στη Φυσική και τα Μαθηματικά για τους μαθητές των τριών τάξεων των Λυκείων όλου του Νομού, προς τιμή του μαθηματικού Βασίλη Ξανθόπουλο. Συνδιοργανώνεται από τον Δήμο τον Σύλλογο Θετικών Επιστημόνων την ΕΛΜΕ και την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης της Νομαρχίας Δράμας.

Όλα τα θέματα που διαγωνισμού στα μαθηματικά μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα μας "Διαγωνισμοί Μαθηματικών" ή στη σελίδα του 1ου Λυκείου Δράμας.

Ο διάσημος φυσικός S. Chandrasekhar (Βραβείο Nobel 1983) συνομιλεί με τον Βασίλη Ξανθόπουλο.

Προς τιμή του Βασίλη Ξανθόπουλου το αμφιθέατρο του 1ου Γεν. Λυκείου Δράμας και της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ονομάσθηκαν «Αμφιθέατρο Βασίλη Ξανθόπουλου». Επίσης, καθιερώθηκε να προκηρύσσεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας Β.Ξανθόπουλου - Σ.Πνευματικού» στη μνήμη τους, η απονομή του οποίου γίνεται από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εκτός από αυτό το βραβείο, που δίνεται σε Έλληνες επιστήμονες ανεξαρτήτως ειδικότητας και ηλικίας, υπάρχει και το διεθνές "Xanthopoulos Award", θεσμοθετημένο επίσης από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και απονεμόμενο μία φορά κάθε τρία χρόνια από την General Relativity and Gravitation Society σε επιστήμονα κάτω των 40 ετών που έχει «εξέχουσα (κατά προτίμηση θεωρητική) συνεισφορά στο πεδίο της βαρυτικής Φυσικής». Το βραβείο αυτό, που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό περίπου 10.000 δολαρίων ΗΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του 1ου Λυκείου Δράμας ή την ιστοσελίδα του Συλλόγου Θετικών Επιστημόνων Δράμας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Σύλλογο Θετικών Επιστημών Δράμας που μου έδωσε τη δυνατότητα να προβάλω τα θέματα του διαγωνισμού "Βασίλης Ξανθόπουλος" στην ιστοσελίδα μου "Τα πάντα περί Μαθηματικών".

1 σχόλιο:

ilias είπε...

k. Θεμελή σας ευχαριστούμε και εμείς για την άμεση ανταποκρισή σας και την προβολή του διαγωνισμού μας.
Βασιλειάδης Ηλίας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...